När det nu är vanliga arbetsveckor igen rusar tiden verkligen - kanske för att jag tycker om att jobba. Jag trivs verkligen med killarna och det jag gör även om jag slet med kontrolluppgifterna i 1,5 dag innan jag fick ordning på dem. Jag hade gjort ett litet fel som ställde till stor oreda och vi är ganska många anställda så det tog sin tid att hitta vad som var galet. I och för sig gillar jag att lösa problem men nu kände jag också tidspress. Nåja, det löste sig och KU-blanketterna är ifyllda och klara i god tid!
I måndags var det min lediga dag och lilla Julia var hos farmor hela dagen. Vi hade en alldeles fantastisk dag med diskussioner om allt viktigt och oviktigt. Att få ta del av en liten flickas tankar och funderingar och åsikter är nyttigt och underbart. Vet ni att grisar har samma färg som falukorv? Det är sant för det har Julia berättat för mig.
Vi åkte också iväg till en klädbutik ute på landet, jag ville ha lite nya kläder, och det var mysigt att ha med Julia som smakråd. En annan dag ska jag visa vad jag köpte, har inte fotat än.
Attans så kallt det är nu! I morse tände vi i vedspisen, det ger så härlig värme så man vill stanna kvar och inte ge sig ut i kylan. Men om några dagar ska nog kylan mildras något.
När det är kallt passar det bra med soppa till middag, jag gjorde en fisksoppa idag som var så god (men den kallas för gryta i receptet).
Fisk- och skaldjursgryta 4 port
250 g torskfile
250 g laxfilé
1/2 purjolök
1/2 gul lök
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1,5 tsk salt
1 tsk timjan
några kvistar hackad färsk dill
2 tsk tomatpure
2,5 dl torrt vitt vin
2 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 dl vatten
300 g räkor med skal
Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken.
Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och dill. Låt detta fräsa med en kort stund.
Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Rör ner grädde och creme fraiche och vatten. Sjud 15 minuter.
Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.
Skala räkorna och tillsätt den strax innan serveringen.
(Jag hade lite mer fisk så jag ökade på övriga ingredienser lite också. Jättegod soppa/gryta en kall vinterdag.)
Ha en fin fredag kväll, kära vänner!
Kram
Eva